Geplaatst op
Hotels, restaurants, cafés, bars en alle andere horecagelegenheden hebben de wettelijke verplichting om ervoor te zorgen dat de voedingswaren die worden verkocht voldoen aan de juiste hygiëneregels. Het is dus niet zomaar wettelijk toegestaan om een kraampje te openen en je zelfgebakken koekjes te verkopen. Ook een lemonade stand moet in theorie een inspectie moeten hebben gehad zodat die beoordeeld kan worden. Wil je weten welke regels er allemaal gelden waar je aan moet voldoen voordat je je zelfgebrouwen drankjes of klaargemaakte gerechten mag gaan verkopen? Lees het in deze blog.
#1: De benodigde vergunningen
Het eerste waar iedereen aan moet voldoen, is het in het bezit zijn van de benodigde vergunningen. Deze vergunningen kunnen gaan over allerlei zaken zoals vergunningen voor waar je je eet locatie gaat openen, vergunningen voor of je alcoholische dranken mag verkopen, vergunningen in verband met brandveiligheid en nog veel meer.
#2: Garantie voor de voedselveiligheid
Als je je eigen voedingswaren klaarmaakt, dan moeten deze bijvoorbeeld ook getest worden tijdens een zogenaamde levensmiddelen analyse. Alles moet volgens uiterst strenge hygiëneregels worden bewaard, klaargemaakt en geserveerd. Dat betekent ook dat de HACCP regels en protocollen nauwgezet moeten worden nageleefd om ervoor te zorgen dat er niemand ziek wordt van mogelijke besmettingen met bijvoorbeeld rauwe dierlijke producten of besmetting door niet goed gereinigde stallingen.
#3: Juridische zaken
Ten slotte gelden er voor een horeca-onderneming dezelfde eisen en verplichtingen als voor elke andere onderneming, namelijk dat de grote hoeveelheid aan regels en wetten omtrent arbeidsomstandigheden, administratie, fiscale zaken etc. allemaal worden nageleefd. Een onderneming starten is redelijk eenvoudig, dat kun je doen met een enkele afspraak bij de Kamer van Koophandel. Als je uiteindelijk ook echt werkzaamheden gaat uitvoeren en producten gaat leveren, mensen in dienst neemt en je je met andere typische bedrijfszaken bezigt, dan dient alles wel volgens de wet- en regelgeving te verlopen.
Gerelateerde berichten
Voordelen van een horeca kassasysteem voor restaurants
Een efficiënt kassasysteem is van cruciaal belang voor restaurants. In een branche waar snelheid, nauwkeurigheid en klanttevredenheid hoog in het...